Merak Ettikleriniz

1. Taşıma Kapasitesi

Her koşu bandının kaldırabileceği veya sorunsuz taşıyabileceği bir taşıma kapasitesi vardır.100 kg taşıma kapasitesine sahip bir cihazın üzerine 110 kg bir kişiyi çıkarmak mümkün değildir.Bu nedenle koşu bandı satın alırken öncelikle mutlaka taşıma kapasitesini öğrenin,kilonuza uygun modellere bakın. Ultima koşu bantlarının DC-1500, ve DC-3000 model koşu bantları 110 kg kapasitesi ile bu açıdan en uygun seçeneklerdir.

2. Zemin Türü

Koşu bandı seçimlerinde en dikkat edilmesi gereken maddelerden bir tanesi de zemin türüdür. Koşu bandı alırken zemin türü esnek olan cihazları tercih etmeye özen göstermelisiniz. Günümüzde doktorların önerdiği zemin türü esnek zemin türü olan cihazlardır. Normal zemine sahip bir cihazda belli bir süreden sonra ayaklarınızda kramp,ağrı gibi durumlarla karşılaşırsınız. Normal zemine sahip cihazların zararını şimdi hissetmeseniz de ilerleyen yaşlarda bunun zararını hissedebilirsiniz. Esnek olmayan cihazlarda ayağınıza,eklemlerinize ve hatta omuriliğinize kadar bir baskı kuvveti oluşur. Ancak esnek zemine sahip cihazlarda eklemlerinize,ayaklarınıza ve omuriliğinize uygulanan bu baskı kuvveti %50 -%70 oranında azalır. Ultima marka koşu bantlarında bulunan 6-seviyeli darbe önleme sistemi bu baskıyı azaltır, ve eklemlerinize zarar gelmesini önler. Bu nedenle koşu bandı satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli 2.madde zemin türü ve darbe emici sistemdir.

3. Bant (Yürüyüş Alanı) Genişliği

Koşu bandı seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli 2. nokta ise bant genişliğidir. Bant genişliğinden kastettiğimiz yürüyüş alanınızın genişliğidir. Yürüyüş alanı ne kadar geniş olursa,koşu bandı üzerinde hareket etmeniz o kadar kolay olur.Koşu bandı alımında kilosu 75-100 kg üzeri olan kullanıcılara biz genellikle 42 cm ve üzeri bant genişliğine sahip koşu bantlarını öneriyoruz. Ultima koşu bantlarının DC-1500 ve DC-3000 modelleri 43cm genişliği ile bu konuda piyasadaki muadillerinden üstündür. Kilosu 100 ve üzeri olan kullanıcılara ise 45 cm ve üzeri bant genişliğine sahip cihazları almalarını öneririz. Ultima markasının DC-5000 modelini 45cm bant genişliği ile bu kullanıcılara tavsiye ederiz.

koşu bandı

4. Eğim

Koşu bantlarında en çok sorulan ve çok fazla işlevi bilinmeyen özelliklerden biridir eğimdir. Tavsiye olarak eğimli bir model almanızı öneririz. Çünkü koşu bantlarında eğimde koşmanız halinde daha fazla kalori yakabilirsiniz. Yani eğimi kısaca yokuş yukarı koşmak olarak açıklamak mümkün. Yokuş çıkarken nasıl ki daha fazla kalori harcıyorsak eğimli cihazlarda da bu şekilde fazla kalori yakabilirsiniz. Ultima marka koşu bantları manuel ve otomatik eğim seçenekleri ile sizlere bu imkanı da sunuyor.

Koşu bantları eğim türlerine göre 3'e ayrılır. Bunlar Eğimsiz Koşu Bantları, Manuel Eğimli Koşu Bantları ve Otomatik Eğimli Koşu Bantları'dır. Bunları kısaca şöyle tanımlayabiliriz. -Eğimsiz Koşu Bantları: Herhangi bir eğime sahip olmayan düz bir zemine sahip koşu bandı türüdür.

-Manuel Eğimli Koşu Bantları: Cihazın eğimini koşu bandına çıkmadan veya koşu bandından inerek manuel olarak ayarlamanız gereken cihazlardır. Bu tip cihazların eğim dereceleri genellikle 2 veya 3 kademeli olarak belirtilmektedir. Ultima marka koşu bantlarının DC-1500, DC-3000 ve DC-3500 modelleri 3 kademeli eğim seçeneklerine sahiptir.

-Otomatik Eğimli Koşu Bantları: Otomatik eğimli koşu bantları kullanımı en kolay sahip cihazlardır. Bu cihazlarda,cihazın üzerinde koşu yaparken tek tuşla eğimi arttırıp,azaltabilirsiniz. Bunun koşuyu çok kolaylaştıran bir özellik olduğunu belirtmek isteriz. Bu nedenle koşu bandı alırken mutlaka önceliğinizi otomatik eğimli'den yana kullanmaya dikkat ediniz. Ultima DC-4000, DC-5000, SL-5000 ve SL-6000 koşu bandı otomatik eğimli olmasının yanında masaj aleti ile çok fonksiyonlu bir kondisyon aletidir.

katlanabilir koşu bandı

5. Katlanabilme

Birçok kişinin koşu bantlarını satın almadan vazgeçmesinin nedeni yer sıkıntısıdır. Eğer evinizde çok fazla yer yok ise katlanabilir bir model tercih etmenizi öneririz. Katlanma özelliği bulunmayan cihazların evde fazlaca yer kaplayacağını hatırlatmak isteriz. Ancak katlanabilir modellerde bu tip bir sıkıntıyla karşılaşmazsınız. Ultima koşu bantlarının tüm modellerinde katlanabilme özelliğine sahip olmasının yanı sıra diğer markalarda bulunmayan yaylı amortisör sistemi mevcuttur.

6. Sessizlik

Bu özellik daha çok apartman dairesinde oturan kullanıcıların dikkat etmesi gereken bir özelliktir. Koşu bantlarının motor sesleri genellikle apartman sakinlerini rahatsız etmez. Koşu bantlarının motorlarından çok fazla rahatsız edici bir ses gelmez. Genellikle komşuları rahatsız eden ses,sizin koşu bandı üzerindeyken koşu bandına ayağınızı vurduğunuz sestir. Koşu bandı üzerinde koşarken ayakların zemine sert bir şekilde basılmasından ötürü bu tip bir ses çıkabilmektedir. Ancak bununda çözümünü koşu bandının altına serebileceğiniz koşu minderlerinden satın alarak giderebilirsiniz. Koşu bandı minderi kullanarak aşağıya giden sesi %50-%80 oranında azaltabilirsiniz.

7. Güvenlik

Alacağınız koşu bandında sizin sağlığınızı tehlikeye atabilecek olayların önüne geçilmiş olması gerekiyor, yani koşu bantlarında boynunuza bağlayabileceğiniz acil durum anahtar emniyet kilidi olmasına özen gösteriniz. Bu boynunuza takacağınız kilit sayesinde herhangi bir tansiyon veya düşme anlarında koşu bandı hemen duracaktır.

8. Marka ve Satış Sonrası Servis Hizmetleri

Ülkemizde birçok koşu bandı markası bulunmaktadır. Bunların arasında yurt çapında servis hizmeti veren ve parça teminini kolay yapabilen markaları tercih etmenizi öneririz. Ultima marka koşu bandı 80 ilde 131 anlaşmalı yetkili servisi ile satış sonrası servis ve yedek parça konusunda sizlere en kaliteli hizmeti sunar.

9. Fiyat

Ülkemizdeki koşu bandı markalarının çoğu uzakdoğu menşeili olup benzer üretim yerlerinden ithal edilmektedir, bu nedenle fiyat/performans oranına en uygun koşu bandını tercih etmelisiniz. Ultima marka koşu bandı modelleri en iyi özellikleri en uygun fiyata sunarken, fiyat/performans oranı en yüksek marka olarak tüm kullanıcılarından çok iyi yorumlar almaktadır.